Lid worden van de Retro Car Club biedt heel wat voordelen. Dat heb je ongetwijfeld wel al gemerkt. Niet in het minste kom je terecht in een groep die gebeten is door het oldtimervirus.

We verwelkomen je dus met plezier bij de Retro Car Club. Maar we vragen één klein ding in ruil. En we weten eigenlijk nu al dat dit geen probleem zal opleveren. Als lid verlangen we immers van jou dat je jaarlijks enkele van onze activiteiten bij woont. We bedoelen daarmee dat we je graag verwelkomen op bijvoorbeeld onze Cars ’n Coffee, onze rondrit, onze private rides die meer en meer gesmaakt worden door de deelnemers (en dat mag je zowel letterlijk als figuurlijk interpreteren), op onze gezellige babbelavonden, …

Leden die hier niet aan deelnemen, en die dus enkel lid zijn op papier, zullen automatisch geschrapt worden van de ledenlijst op het einde van het jaar. In dat geval wordt het lidgeld ook niet terugbetaald. We beseffen dat dit niet meteen de meest populaire maatregel is. Maar we zijn genoodzaakt deze te nemen om misbruiken te vermijden. Bovendien willen we onze leden ook heel graag persoonlijk leren kennen.

Het voornaamste doel van onze club is samen met vrienden te genieten van onze oldtimer.

De jaarlijkse ledenbijdrage bedraagt 50 € per persoon. Men is pas lid van de Retro Car Club na het betalen van het jaarlijks lidgeld.

Het lidgeld kan enkel gestort worden op rekeningnummer BE71 9731 4763 7569.

Regelmatig zullen vergaderingen gepland worden, er wordt aan de bestuursleden gevraagd om zoveel mogelijk aanwezig te zijn.

De club blijft open voor alle voorstellen van de leden (hetzij deelname aan meetings of evenementen of nieuwe sponsoring)

De toekomstige activiteiten zullen tijdens de vergaderingen aan alle leden voorgesteld en besproken worden.

De club maakt geen onderscheid tussen oldtimer (meer dan 25 jaar oud) of classic cars (meer dan 15 jaar oud).

De leden bezorgen aan de webmaster een 5-tal foto’s van hun voertuig om het album van de club en de website aan te vullen (liefst een digitale foto per mail). Ook wat bijhorende informatie betreffende het voertuig.

Elke adreswijziging of verandering van voertuig mag gemeld worden.

Elk lid is persoonlijk verantwoordelijk voor de schade die hij zou kunnen veroorzaken tijdens de activiteiten van de club.

Elk voertuig moet reglementair zijn, zoals reglementaire nummerplaat, geldige verzekering en keuring.

De club is niet verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen en of schade aangericht door de leden.

Enkel leden van Retro Car Club zijn welkom op onze Private Rides.

Leden dienen adreswijzigingen, gewijzigde telefoonnummers en e-mailadressen, zo snel mogelijk te bezorgen aan het bestuur zodat we de leden kunnen blijven contacteren en informeren over RCC-activiteiten.

Leden dienen in het jaar na hun inschrijving deel te nemen aan minstens 2 van de 4 activiteiten van de Retro Car Club (Cars ’n Coffee, Rondrit of Private Ride Out)

Leden die hier niet aan voldoen zullen automatisch geschrapt worden als lid, zullen worden verwijderd uit de database bij het BFOV, met gevolg dat je verzekering niet meer geldig zal zijn.

Het lidgeld van geschrapte leden wordt onder geen beding terug gestort.