BEHVA.

Wie is BEHVA?

De BEHVA (Belgian Historic Vehicle Association) is een erkende organisatie die het behoud, de bescherming en de promotie van historische voertuigen nastreeft, alsook de cultuur die hieraan gelinkt kan worden. De vzw staat open voor alle nationale « oldtimerclubs », zowel (multi-)merkenclubs, regionale clubs, clubs voor oude motoren, militaire voertuigen, bedrijfsvoertuigen, landbouwvoertuigen alsook sympathiserende leden zoals musea, event organisatoren… Hoe meer leden de organisatie telt, hoe sterker haar stem bij de verdediging van de belangen van oldtimerliefhebbers bij de bevoegde instanties. Om de noden en wensen van de clubs na te streven is de raad van bestuur dan ook samengesteld uit vertegenwoordigers van de clubs. De BEHVA zal echter wel op geen enkele wijze in het interne leven van de clubs tussenkomen.

Wat zijn de voordelen voor aangesloten clubs en hun leden?

Retro Car Club VZW is met clubnummer 462 aangesloten bij de BEHVA. Hierdoor zijn leden van onze club meteen ook lid van deze federatie en genieten zij van alle bijhorende voordelen. Zo kan je bij hen terecht met al je vragen over wettelijk gebruik, keuring, import, aankoop, verkoop enz. van oude voertuigen. BEHVA is misschien beter gekend onder zijn vroegere naam BFOV, de Belgische Federatie voor Oude Voertuigen.


Bij oldtimerliefhebbers zijn ze vaak gekend door hun goedkope maar wel degelijke oldtimerverzekering die ze aanbieden via hun partner MARSH:

Algemene info i.v.m. deze verzekering?  bfov-fbva.be/nl/verzekeringen

Specifieke vragen i.v.m. deze verzekering? bfov-fbva.be/nl/verzekeringen/onze-makelaar

Je verzekeringsaanvraag meteen online regelen? classiccarverzekeringen.be/index.php?l=2 (klik op Nieuwe Klant, Online Aanvraag)

Voor al jouw vragen i.v.m. het BEHVA-lidmaatschap en de MARSH-verzekering kan je terecht bij onze BEHVA clubverantwoordelijke Jurgen Paridaens (jurgen@retrocarclub.be).