CLUBVOORSTELLING.

Het idee om de vzw Retro Car Club op te richten, ontstond – net zoals de meeste schitterende ideeën – op café. Het was Stefaan De Vos die als fervent autofanaat het idee opvatte om in Denderhoutem zelf een oldtimerclub op te richten. Het idee vond al snel bijval bij heel wat andere autoliefhebbers en vrienden waardoor de vzw Retro Car Club een feit was.

Met de vzw Retro Car Club willen we in de eerste plaats eigenaars en/of liefhebbers van oldtimers en youngtimers verzamelen. Samen willen we de passie voor de klassieke wagens delen terwijl we via evenementen en activiteiten enerzijds de club maar anderzijds ook de klassieke wagens willen promoten bij het grote publiek.

De ambitie van de vzw Retro Car Club is alvast niet min. We willen uitgroeien tot een vaste waarde in oldtimerland. Dat willen we doen door deel te nemen aan oldtimerevenementen zoals rondritten en beurzen. Maar we willen zelf ook uitstappen en happenings organiseren. Bij dat alles vergeten we het goede doel niet. Eigenaars van oldtimers en youngtimers dragen het hart op de juiste plaats en dat willen we ook uitdragen door verenigingen voor het goede doel te ondersteunen. We willen als leden onze wagens ook ter beschikking stellen voor verenigingen als Make A Wish die op deze manier de autodromen van andere liefhebbers volop willen verwezenlijken. Ook steunen we ieder jaar een goed doel met in 2013 een donatie aan de plaatselijke KSA en in 2014 heeft onze vereniging een mooi bedrag gestort aan de benefiet ‘Stoffel on Wheels’. 2015 kozen we voor de TOGO kids en Kom op tegen Kanker.