CLUBVOORSTELLING.

De ingeving om een oldtimer club op te richten, ontstond – net zoals de meeste schitterende ideeën – op café. Het was Stefaan De Vos die als fervent autofanaat het idee opvatte om in eigen streek een club op te richten. De gedachte vond al snel bijval bij heel wat andere autoliefhebbers en vrienden waardoor Retro Car Club een feit was.

Met de vzw Retro Car Club willen we in de eerste plaats eigenaars en/of liefhebbers van oldtimers verzamelen. Samen willen we de passie voor de klassieke wagens delen terwijl we via evenementen en activiteiten enerzijds de club maar anderzijds ook de klassieke wagens willen promoten bij het grote publiek. De ambitie van de club is alvast niet min. We willen uitgroeien tot een vaste waarde in oldtimer land. Dat willen we doen door deel te nemen aan oldtimer evenementen zoals rondritten en beurzen. Maar we willen zelf ook uitstappen en happenings organiseren.

Tegelijkertijd wil Retro Car Club zich inzetten voor het goede doel. Ook eigenaars van oldtimers en youngtimers dragen het hart op de juiste plaats en dat willen we uitdragen door verenigingen die zich inzetten voor het goede doel te ondersteunen. Zo hebben we in het verleden onze wagens al eens ter beschikking gesteld voor verenigingen zoals Make A Wish en bieden we ieder jaar financiële steun aan een nobel doel. Onze jaarlijkse inzamelactie heeft in het verleden voor de plaatselijke KSA, de benefiet ‘Stoffel on Wheels’, de vzw TogoKIDS, de vzw Kom op tegen Kanker, de vzw Make A Wish, de vzw Bednet, de vzw Boven De Wolken, de vzw Knipperkot en de vzw Broodnodig al een mooi bedrag opgebracht.