3e Private Ride Out

Op zondag 5 oktober was het terug zover: de derde private ride out van RCC, een rit enkel voor clubleden.

’s Ochtends werd afgesproken op het kerkplein te Denderhoutem. Gelukkig had de plaatselijke horeca uitbater –lees: “De Lieten” (café Gomaar voor wie niet vertrouwd is met het Atomse caféleven)- koffie en koeken voorzien, opdat de nachtuilen en plakkers onder ons, toch min of meer fris aan de start konden verschijnen. Een uurtje later dan afgesproken was de bende compleet en vertrok het (eindelijk) richting Vlaamse Ardennen. Er werd ons een rit voorgeschoteld van ongeveer 100 kilometer, glooiend, langs het prachtige landschap om en rond de taalgrens.

Wat zeker vermeld moet worden is onze eerste pitstop: Café ’t Rozenhof – duivenlokaal De Reisduif (Ophasselt). Een authentiek Vlaams(ch) dorpscafé, met uitbaters en meubilair dat reeds in de vorige eeuw de pensioengerechtigde leeftijd bereikte. De oploskoffie ging vlot naar binnen, het was immers kil en nat, en de vintage liefhebbers onder ons kregen de kans om nog eens een 386 PC met floppy disk te bewonderen (waarop de duivenuitslagen ingegeven werden).

Vandaar trok de karavaan richting Bever, waar een tweede keer halt gehouden werd. Het was ondertussen steeds harder beginnen regenen, de Vlaamse (kassei)wegen werden steeds meer herschapen in een cyclocross-parcours. Na een drankje en het verwijderen van de grootste kluiten modder tussen de wielen en carrosserie werd de helletocht hervat. Onze rondrit had op dat moment meer weg van een rallyrit, gelukkig kwam iedereen zonder brokken aan op de Bosberg, waar we konden aanschuiven voor het middagmaal, zijnde ribbetjes a volonté! Omdat RCC steeds een educatieve toets aan zijn uitstappen wil koppelen, kregen we een demonstratie van Elvis en Saartje van wat het woord a volonté nu werkelijk wil zeggen.

Na de maaltijd kregen we gelukkig het zonnetje te zien, waardoor de cabrio’s eindelijk hun kap er konden afgooien. Tijdens die laatste trip, richting Haaltert, kreeg één deelnemer af te rekenen met motorpech waardoor Joost alsnog zijn takelwagen van stal diende te halen.

Aangekomen in Jeugdcentrum de Kouter konden kijklustigen onze bolides nog bezichtigen op Rock a Lady, zij het onder een dikke laag modder. De clubleden konden met een pintje in de hand terugkijken op een geslaagde dag!