Achter gesloten deuren: BMW Group Classic

F1-motoren, een bende BMW-geschiedenis en de beste racewagen aller tijden: de E30 M3. Nadat ik het verhaal had geschreven, besloot Paddy dat het een goed idee zou zijn om je te laten wachten op Mark’s foto’s van BMW Group Classic.

Goed nieuws komt altijd met slecht nieuws, toch?
Eigenlijk is er geen. De komende minuten bent u in München. Dat is de beste plek ter wereld. Nou, het is als je houdt van old school-auto’s van de Beierse overtuiging, geek uit op de 750iL van James Bond en, als je Mark bent, opgewonden raakt over het vooruitzicht je (eeuwig gebroken) E61 M5 naar München te rijden voor een olieverversing.

Wat was nog meer goed?
Alles. Absoluut alles is geweldig. De historische voertuigcollectie is natuurlijk spannend, maar daarnaast is er het archief van BMW Group, een klassiek centrum dat de autoverkopen verzorgt en een historische werkplaats die alles biedt, van een service tot een volledige restauratie. Deze zitten allemaal in een gebouw op korte rijafstand van het hoofdkantoor van BMW.

Dus ze weten een ding of twee over BMW?
Verdomd rechtdoor, de mensen die in deze gebouwen werken, zijn goed ingeschakeld. Kijkend naar deze foto’s, en het moment herbeleven, is het alsof ik net een vreselijk ongeluk heb meegemaakt in deze zielige paar sneeuw die we nu hebben in het VK, en ik ben doodgegaan en ben naar de BMW-hemel gegaan. In feite is iedereen die op deze afdelingen werkt een fan van klassiekers en ook een expert als het gaat om complete restauraties, reparaties en onderhoud. De nadruk ligt op authenticiteit en originaliteit. Zoals u kunt zien, zijn er echter klanten die hun auto’s beslist willen tunen.

Is dit niet het deel waar je me dingen vertelt over BMW?
Ha. Welnu, ik zou je kunnen vertellen over de McLaren F1 met een eenvoudig briljante 6.1-liter V12 BMW S70 / 2, ontworpen door de nog briljantere Duitse ingenieur Mr Paul Rosche. Maar je bent waarschijnlijk langs mijn woorden geslopen om de foto’s te bekijken, is het niet? Zo niet, dan voel je vrij om je favoriete BMW-verhalen te delen in de comments hieronder.

Oh, en neem Paddy’s advies en bekijk de volgende galerij op het bureaublad. Je kunt op de bovenkant van de presentatiemodus klikken voor dat bioscoopeffect en je zult het gevoel hebben dat je terug bent gegaan in de tijd.

Bron: SpeedHunters