‘s Werelds meest gevarieerde verzameling classic cars

Er was eens … de Mahy verzameling, ongeëvenaard door haar veelzijdigheid, uniek in de wereld! Alles wat betrekking heeft tot de automobiel en het wegvervoer sedert 1895 is vertegenwoordigd te Mahymobiles. Elk voertuig heeft een verhaal of een anekdote, en alles straalt passie uit.

Kleine historiek van de Mahy verzameling:

Toen Ghislain Mahy in 1944 een Ford T kocht, vermoedde hij niet dat dit het eerste stuk was van een verzameling die tegen het jaar 2000 zou uitgroeien tot een duizendtal auto’s. Gedurende een halve eeuw werd deze collectie stilaan wereldberoemd in het voormalige “Wintercircus” te Gent.

Een selectie van 230 mechanische juweeltjes werd in 1986 overgebracht naar « Autoworld » te Brussel. Daar pronken ze nog steeds in dit befaamde museum van het Jubelpark.

In 1997 kocht de stad Leuze-en-Hainaut de oude fabrieksgebouwen Ernaelsteen met de bedoeling er een automuseum op te richten. Dit was meteen het startschot voor Mahymobiles waar momenteel meer dan 300 voertuigen permanent tentoongesteld staan. Dit prachtig en ongeëvenaard patrimonium toont de spectaculaire evolutie van de automobiel over zo’n 110 jaar: oldtimers, auto’s uit films en stripverhalen, cabriolets, limousines, reisberlines, prototypes, populaire wagens, brandweerwagens, bussen, bestelwagens, pedaalauto’s, stoomvoertuigen, koetsen, sleeën…