Classic Mini Electric: het beste van twee werelden

Op het Salon van New York hinkt Mini dezer dagen op twee gedachten: het wil het Amerikaanse publiek warm maken voor de volgend jaar verwachte Mini Electric… door hen een klassieke Mini met elektrische aandrijflijn te serveren. Een recept dat we best weten te smaken, maar…

… om meteen met de deur in huis te vallen: het zal helaas bij dit ene exemplaar blijven. Mini wil (of mag) de iconische Mini niet opnieuw in productie brengen, daarom gebruikt het dit geëlektrificeerde oermodel louter als lokaas om de loop 2019 geplande Mini Electric onder de aandacht te brengen. Technische specificaties geeft Mini overigens niet vrij, wat alleen maar bevestigt dat Mini dit project eerder als pure marketingspielerei dan als een volwaardige piste ziet.

Terwijl deze schattige Mini Classic Electric zijn emissieloze ererondjes draait door de straten van New York, wordt in het Britse Oxford wel alles in gereedheid gebracht om vanaf volgend jaar de échte Mini Electric te bouwen.

Nu goed, terwijl deze schattige Classic Mini Electric zijn emissieloze ererondjes draait door de straten van New York, wordt in het Britse Oxford wel alles in gereedheid gebracht om vanaf volgend jaar de échte Mini Electric te bouwen. Die komt aanvankelijk enkel als driedeurs, en zal op designvlak grote gelijkenissen vertonen met de in Frankfurt voorgestelde concept car.

Bron: AutoBuzz