Goodwood viert 70 jaar Porsche

Porsche zal het geëerde merk worden op het Goodwood Festival of Speed ​​in 2018, gepland voor 12 – 15 juli in Goodwood House en de 9-turn, 1.16-mijl Goodwood hill climb in West Sussex, Engeland. Porsche-auto’s zullen de centrale functie voor de derde keer versieren ter gelegenheid van de 70e verjaardag van de iconische 356 – de eerste sportwagen.

Eerder vierde het Duitse merk zijn 50-jarig jubileum in 1998 en het 50-jarig jubileum van de 911 in 2013 in Goodwood. Het Goodwood Festival of Speed ​​uit 2018 zal het volledige assortiment van de Porsche-prestaties demonstreren in een speciale batch op de Goodwood-heuvelklim, met andere voorbeelden van het erfgoed van het merk ook te zien op de evenementenlocatie.

“Porsche is een van onze meest loyale en enthousiaste partners geweest, die het Festival of Speed ​​sinds 1995 ondersteunde, en de Revival sinds 2010”, aldus The Duke of Richmond en Gordon. “Porsche zal dit jaar de eerste fabrikant zijn die voor de derde keer het centrale display op het festival creëert, wat de enorme bijdrage onderstreept van deze iconische fabrikant van raceauto’s en raceauto’s die wereldmuziek verslaan.”

Met meer dan 100 klasse overwinningen op zijn naam, waaronder een ongekend 19 algemene overwinningen, is Porsche het best bekend voor zijn successen tijdens de Le Mans 24 Hours endurance race, maar de pedigree loopt dieper en door alle disciplines van de sport heen. Naast een sterk GT- en Prototype-contingent, zal Goodwood hulde brengen aan de vele successen van Porsche, met voorbeelden uit zijn geschiedenis in de Formule 1, IndyCar en rallysporten, naast een aantal road-going modellen.

Het Goodwood Festival staat erom bekend dat het de meest zeldzame en meest opwindende weg- en raceauto’s en fietsen die ooit zijn gemaakt, trekt en de 2018 van het evenement zal niet anders zijn. Een nooit eerder vertoonde parade van Porsche-auto’s die hebben geholpen de visie van het bedrijf in de loop van de jaren te definiëren en te begeleiden – zij het op circuits of op wegen – zal optreden in actie op de Goodwood Hillclimb naast statische tentoonstellingen en het Porsche Experience Center. Dit jaar zal de Porsche-stand de nieuwste Porsche-wegauto’s huisvesten en zullen modellen worden toegevoegd die een blik in de toekomst werpen.

De feestpartij op de Goodwood hill-klim zal culmineren in een statische weergave rond de centrale functie voor Goodwood House, wederom ontworpen door Gerry Judah.

Tickets voor het Festival of Speed ​​zijn te koop bij Goodwood.com en bij het Goodwood Ticket Office op 01243 755055.

Bron: Sport Car Digest