Ongeëvenaard: De 1967 Ferrari 412 P Competizione

Voor een auto die zo adembenemend en elegant is, heb ik weinig woorden. Het ’67 Ferrari 412 P Competizone was ongeëvenaard op het groen van de Pebble Beach Concours d’Elegance 2017. Ik ben op dit punt vele wegen tegengekomen met veel auto’s, veel op de green en meer op het asfalt. Sommige vind ik leuk, sommige heb ik een hekel, en natuurlijk heb ik mijn persoonlijke favorieten.

Geen enkele auto heeft echter mijn aanbidding op zo’n manier vastgelegd als de 412 P. Het is noch een favoriet, noch een voorkeur; auto’s uit de jaren 60 falen vaak om me te boeien op een manier die auto’s uit latere tijdperken lijken te zijn. Ik kan echter met uiterste zelfvertrouwen zeggen dat het misschien wel de mooiste auto is die ik ben gezegend met de mogelijkheid om het te zien.

De lijnen zijn uniek in zijn soort en zijn elegant en evenwichtig, in tegenstelling tot elke machine die ik eerder of sindsdien heb gezien. In dit nieuwste stukje Esthetiek, ben ik heel blij dat ik een groot aantal afbeeldingen van deze ongelooflijke auto kan delen en ik hoop alleen dat je de kans krijgt om het op een dag te zien.

Bron: Stance Works